Over

Sita

Wie ik ben?

Ik ben Anneke Driessen. Ik woon samen met mijn man en 4 honden in een landelijke omgeving. Ik ben opgegroeid met honden en paarden. Omdat ik altijd opzoek ben naar het hoe en waarom, ben ik me gaan verdiepen in het gedrag van honden en in hoe honden te trainen of het nu voor speuren, zoeken, detectie of appèl. Ik heb wat betreft de opvoeding van honden nog best old school instructie gehad in het verleden. Echter gaande weg merk je dat de zienswijze op het trainen van honden veranderd. Van kunstje naar op en speelse wijze je hond vaardigheden en commando’s aanleren. Met deze op spel gebaseerde training creëer je een goede band met je hond en leer je de hond op een leuke manier appèloefeningen aan. Ook in het speuren en zoeken maak ik gebruik van spel en de natuurlijke driften van honden zoals die van de jacht.

Ervaring

Hoe het begon

Vanaf mijn eerste stappen op de wereld zijn er honden in mijn leven geweest. Met de honden van mijn ouders was ik altijd wel bezig om ze iets te leren of parcourtjes te laten springen. Nadat ik het het huis uit was gegaan kwam er al snel een eigen hond. In die tijd waren de mogelijkheden om te sporten nog niet zo uitgebreid als nu. Ik volgde lessen op een kynologen vereniging en deed voor de fun agility.

Mijn carrière in de hondensport is begonnen met Snuffel mijn langharige Hollandse herder. Met haar heb ik nog voor het oude IGP programma getraind, echter door een gebeurtenis op het trainingsveld , ben ik nooit verder met haar gegaan , mede ook omdat ik nog heel actief was in de paardensport. Toen Snuffel overleed, ben ik op zoek gegaan naar een hond waarmee ik kon gaan sporten. In 2016 ben ik met Lady begonnen in de reddingshonden sport. Helaas kon zij door een blessure daarin niet verder getraind worden. Sita kwam toevallig voorbij en met haar heb ik de training in het reddingshondenwerk voortgezet.

Search and rescue

Met Sita mijn Mechelse Herder beoefen ik de reddingshondensport volgens het IGP-R programma van de IRO en FCI. Op mijn eigen website houd ik een een overzicht bij van onze belevenissen en resultaten. Lady mijn Hollandse Herder is mijn speurhond, waarmee ik vooral voor de fun werk
Ik train met Sita bij een reddingshonden groep in Almere.

OPLEIDING

Tinley academie

2020 – heden

Afgelopen november ben ik bij de Tinley academie gestart met het volgen van de basiscursus voor africhters. Die ik in december 2020 met goed gevolg afgerond heb. In februari start ik met de basiscursus neuswerk. De bedoeling is dat ik mijn ervaringen nog verder ga onderbouwen met de theorie erachter.
Maart 2021 heb ik de eerste module neuswerk met goed gevolg afgerond.

Game based learning

2020 – heden

Ook volg ik op dit moment online training om gedrag van honden nog beter te leren ombuigen en volg daarbij vooral de trainingen die een achtergrond hebben met spel en gericht zijn om vaardigheden van honden te versterken. Zoals bijvoorbeeld hoe zorg je dat je hond graag in jouw buurt is.

Let’s make something together.